Gyakori kérdések

Szeretném az elhunyt személy sírhelyét módosítani.

Ebben az esetben, először lépjen be a oldalon a saját felhasználójával, majd kattintson az "Elhunytjaim" menüpontra. Az oldalon az összes ön által feltöltött személy adatlapját megtalálja, a kívánt sírhely módosításához válassza ki a bal oldali oszlopból az "Emlékhely szerkesztése" gombot, ezután a szerkesztési felületre lépve tudja megváltoztatni a sírkő, illetve virág típusát a "Szeretném megváltoztatni a sírkő típusát." valamint a "Szeretném megváltoztatni a virág típusát." gombok bármelyikével.

Regisztráltam, de nem kaptam meg az aktivációs e-mailt!

Legtöbb esetben két magyarázata lehet a problémának:
(1) az e-mail cím megadásakor elírta azt, így a rendszer nem Önnek küldte el az aktivációs e-mailt,
(2) az Ön levelezőrendszere a rendszerünk által kiküldött e-mailt a Spam (Körlevél, Levélszemét) mappába helyezte.
Először mindenképp ellenőrizze a levelezőrendszere Spam mappáját, ha nem találja meg az e-mailt, akkor az oldalunk Jelszóemlékeztető funkciója segítségével kérhet új jelszót. Amennyiben ezt az e-mail sem kapja meg, akkor rossz e-mail címet adott meg. Ebben az esetben legyen kedves a regisztrálandó e-mail címről írni egy levelet az info@nemfeledunk.hu e-mail címre.

Hogyan tudok videót feltölteni?

Videót feltölteni az Elhunytjaim menüpontra, majd azon belül pedig az elhunyt mellett levő "Videó feltöltése" linkre kattintva tud. Csak Youtube videó feltöltésére van lehetőség. A feltöltéskor a videó linkjét (Url-jét kell megadni, például: http://www.youtube.com/watch?v=hsjJuusd8zE), vagy egyedi azonosítóját kell megadni (a példa alapján: hsjJuusd8zE). Amennyiben a linket adja meg, a rendszer átalakítja azt. Ajánlott a link megadása, a hibák elkerülése miatt.
Ezután a Mentés gombra kell kattintani.

Hogyan tudok regisztrálni az oldalra?

Regisztrálni a főoldalon, vagy az aloldalak felső menüsorában levő "Regisztráció" linkre kattintva lehet. A regisztrációhoz az Ön neve és e-mail címe szükséges. Ezután a rendszer elküldi a regisztráció megerősítéséhez szükséges linket a megadott e-mail címre, illetve a belépéshez szükséges adatokat. Miután megerősítésre került a regisztráció, a rendszer engedélyezi a belépést. Belépés után megjelenik a felhasználó személyes menüje, ahol az "Elhunyt rögzítése" linkre kattintva tudja a Nemfeledünk rendszerébe rögzíteni elhunyt szerette adatait.

Hogyan tudom törölni a felhasználói fiókom?

Az Adatmódosítás aloldalon, amennyiben előtte minden rögzített elhunytat törölt, a megjelenő "Profilom törlése" linken tudja törölni adatlapján.

Hogyan tudom jelenzni, hogy az általam rögzített elhunyt híres ember volt?

Amennyiben az Ön által rögzített elhunyt meghatározó személy volt Magyarország kulturális, szellemi vagy közéletében az Elhunytjaim aloldalon, az elhunyt mellett szereplő „Megjelölés híres elhunytként” linkre kattintva jelezheti azt a szerkesztők felé, akik ha megalapozottnak találják kérését engedélyezik azt és az elhunyt a „Híres elhunytak” oldalon is meg fog jelenni.

Hogyan tudom a főoldalra kiemelni az általam rögzített elhunytat?

Az Ön által rögzített elhunyt kiemelését az Elhunytjaim aloldalon tudja elvégezni, amennyiben már elkészítette az elhunyt online emlékhelyét. Ekkor az elhunyt mellett levő „Emelje ki elhunytját az Emlékfalra” link segítségével tudja kiemelni elhunytját. Az ingyenes kiemelés, maximum 4 hétre szólhat, ezután meg kell újítani. A kiemelést bármikor lehet törölni.

Hogyan tudok mécsest gyújtani/virágot elhelyezni/megemlékezést írni bármelyik elhunytnak?

Nem saját elhunyt számára csak az elhunyt online emlékhelyén van lehetőség mécsest gyújtani/virágot elhelyezni/megemlékezést írni, amennyiben az emlékhely publikálási beállításai azt engedik. Amennyiben lehetséges a publikálás, az emlékhely jobb alsó részén levő linkek segítségével tud mécsest gyújtani/virágot elhelyezni/megemlékezést írni, a megfelelő aloldalakon, a kért adatok megadásával.

Hogyan tudok mécsest gyújtani/virágot elhelyezni/megemlékezést írni az általam rögzített elhunytnak?

Amennyiben létrehozta az elhunyt online emlékhelyét és a publikálási beállítások is engedik azt, az elhunyt online emlékhelyén vagy az Elhunytjaim aloldalon a megfelelő linkek segítségével tud mécses gyújtani/virágot elhelyezni/megemlékezést írni saját elhunytjának.

Hogyan tudok az elhunyt online emlékhelyére képeket feltölteni?

Képet feltölteni az Elhunytjaim aloldalon, az elhunyt melletti, jobb oldali oszlopban levő „Galéria szerkesztése” linken van lehetőség. A galéria szerkesztése aloldalon a galériába elhelyezendő képeket a „Kép(ek) kiválasztása” gombra kattintva lehet – egyenként – kiválasztani. Amennyiben a kiválasztás során egy vagy több képet mégsem szeretne feltölteni a neve melletti „X”-re kattintva törölheti azt. Miután kiválasztotta a képeket, a „Mentés” gombra kattinva töltheti fel azokat. Alapvetően 3 kép feltöltésére van lehetőség. Amennyiben még nem készítette el az elhunyt online emlékhelyét, a galéria nem lesz publikusan látható. A galériát szerkeszteni ugyanitt, a „Galéria szerkesztése” linken van lehetőség. Képet törölni a kép alatt levő „törlés” link segítségével lehet.

Hogyan tudok az elhunyt online emlékhelyére videót feltölteni?

Videót feltölteni az Elhunytjaim aloldalon, az elhunyt melletti, jobb oldali oszlopban levő „Videó feltöltése” linken van lehetőség. A rendszerbe csak YouTube videót van lehetőség feltölteni. A feltöltésnél a videó 11 jegyű azonosítóját vagy a teljes URL-t kell megadni, amiből a rendszer előállítja az azonosítót. Amennyiben még nem készítette el az elhunyt online emlékhelyét, a videó nem lesz publikusan látható. A videót szerkeszteni ugyanitt, a „Videó szerkesztése” linken van lehetőség, ahol csak magát a videót lehet megváltoztatni, a videót szerkeszteni nincs lehetőség.

Hogyan tudom az általam rögzített elhunyt online emlékhelyét megtekinteni?

Amennyiben már hozott létre emlékhelyet az elhunytnak, akkor azt az Elhunytjaim aloldalon, az elhunyt mellett szereplő „Emlékhely megtekintése” linken tudja megtekinteni.

Hogyan tudom az általam rögzített elhunyt online emlékhelyét szerkeszteni?

Amennyiben már hozott létre emlékhelyet az elhunytnak, akkor azt az Elhunytjaim aloldalon, az elhunyt mellett szereplő „Emlékhely szerkesztése” linken tudja szerkeszteni.

Hogyan tudok elhunytamnak online emlékhelyet készíteni?

Miután rögzítette az elhunyját, adatit, az Elhunytjaim aloldalon az elhunyt sorában levé „Emlékhely készítése” linkre kattintva készíthet online emlékhelyett elhunytjának. Az emlékhely elkészítésénél meg kell adnia a sírkövön szereplő feliratokat (név, dátum és idézet), a sírkő típusát, a sírkövön szereplő virág, mécsesek típusát és a sírhely típusát. A feliratok esetében a nevet és a dátumot a rendszer automatikusan felajánlja az elhunyt adatai alapján. Az idézet esetén használhatóak a rendszerben szereplő idézetek is. Ekkor az „Idézet kiválasztása” gombra való kattintás után ki tudja választani a használni kívánt idézetet. Sírkő, virág és mécses típusváltás, illetve a feliratok szerkesztése esetén a változás azonnal látható az emlékhely előnézeti képén. Amint elkészült, a „Mentés” gombra kattintva hozhatja létre az emlékhelyet.

Rögzítettem ez elhunytam adatait, de nem jelenik meg az Online temetőben.

Az elhunyt csak akkor jelenik meg az Online temető publikus oldalán, ha már készített neki online emlékhelyet. Amennyiben ezután sem jelenik meg, akkor valószínüleg az elhunyt publikációs szintje („Ki emlékezhet meg az elhunyról?”) nem teszi lehetővé az elhunyt megjelenítését (a „Senki…” beállítás tiltja ezt). Amennyiben ezután sem jelenik meg az elhunyt az online temető egyik oldalán sem, kérjük, küldje el problémája leírását e-mailben a szikszai.laszlo@nemfeledunk.hu e-mail címre.

 

Hogyan tudom az általam rögzített elhunyt adatait szerkeszteni?

Miután rögzítette az elhunytat a Nemfeledünk rendszerébe, az Elhunytjaim aloldalon, a rögzített elhunyt neve alatti sorokban található „Adatok” linkre kattintva tudja az elhunyt adatait szerkeszteni. Bármelyik adatok szerkesztheti, amit az elhunyt rögzítésénél adott meg.

Nem találtam a temető listában azt a temetőt, ahol az elhunytam nyugszik, mit kell tennem?

Amennyiben nincs a temető listában a temető, melyben az elhunyt nyugszik, akkor a lista alatt levő „Nincs a listában a keresett temető” linkre kattintva, a megjelenő „Hol található a temető?” és „Új temető…” mezőkben regisztrálhatja az adott új temetőt a Nemfeledünk rendszerébe. Az első mezőben a születési helyhez hasonlóan ki kell választania a települést, ahol a temető található. Amennyiben nem találja a települést a listában hasonló képpen kell eljárni, mint a „Nem találtam a település listában az elhunytam születési helyét, mit kell tennem?” esetben.

 

Nem találtam a település listában az elhunytam születési helyét, mit kell tennem?

Amennyiben nincs a település listában az elhunyt születési helye, akkor a lista alatt levő „Nincs a listában a keresett település” linkre kattintva, a megjelenő „Országnév…” és „Településnév…” mezőkben regisztrálhatja az adott új települést a Nemfeledünk rendszerébe.

 

Hogyan tudok új elhunytat rögzíteni?

Elhunyt rögzítésére a – belépés után megjelenő – személyes menüje, vagy az Elhunytjaim menüpont alatt elérhető „Elhunyt rögzítése” linkre kattintva tud. Ekkor meg kell adnia az elhunyt nevét, nemét, arcképét, születési idejét és városát, mikor hunyt el és melyik temetőben nyugszik, illetve életének rövid történetét. Beállíthatja, hogy ki emlékezhet meg az elhunytról: Bárki, Csak regisztrált felhasználó, Csak Én, illetve Senki – ekkor nem is látható a publikus oldalon az elhunyt és online emlékhelye sem.

Hogyan tudom megtekinteni az általam rögzített elhunyjaimat?

Amennyiben belépett az oldalra e-mail címével és jelszavával, a menü alatt, a logó jobb oldalán megjelenik az Ön személyes menüje. A menü legelső ikonjára, majd az Elhunytjaim – vagy a bal oldali menüsor Elhunytjaim – menüpontjára kattintva érheti el, az Ön által rögzített elhunyjait, azok emlékhelyének állapotát és egyéb lehetőségeket.

Mit kell tennem, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Amennyiben nem emlékszik a belépési jelszavára, nem kell más tennie, mint a http://www.nemfeledunk.hu/?p=elfelejtett-jelszo linkre kattintani – a link elérhető a Regisztráció menüpont alól – ezután pedig megadni e-mail címét, mellyel regisztrált. Az „Új jelszó kérése” gombra való kattintás után a rendszer elküldi a megadott e-mail címre jelszavát, mellyel gond nélkül beléphez az oldalra. Ajánlott ezt a jelszót rögtön meg is változtatni.