H. Bóna Márta
1944 - 2011
„Nem hiszek a könnyeknek. A fájdalom könnytelen és szótlan.”
(Márai Sándor)
Heilingbrunnerné Bóna Márta családja az 1947-es szlovák–magyar lakosságcsere során költözött Felvidékről a dunántúli Rácalmásra. Itt járt általános iskolába, ahol édesanyja tanító, édesapja iskolai igazgató volt. A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium reál tagozatán érettségizett. Később Budapesten az ELTE matematika-fizika szakára járt, majd meteorológiát hallgatott. 1968-ban szerzett diplomát. 43 éven keresztül dolgozott az Országos Meteorológiai Szolgálatnál, mindvégig az előrejelzés különböző területein.
A hetvenes évek elejétől kezdve tájékoztatta a televízió képernyőjén és a rádió csatornáin keresztül az ország lakosságát az időjárás alakulásáról. Közismert és kedvelt médiaszemélyiség volt: egy 900 fős felmérés alapján a nézők szerint a leghitelesebb televíziós női meteorológus volt 2010-ben.
Tagja volt a Magyar Meteorológiai Társaság választmányának. Rendszeresen publikált a Légkör című folyóiratban, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadásában megjelent 1977-es Meteorológiai táviratok kézikönyve című műnek a lektora volt.
Munkáját nyugdíjasként is folytatta. 1987 óta haláláig Budakeszin élt.

Született

Komárom, 1944. július 24., hétfő

Elhunyt

2011. május 31., kedd

Hol nyugszik

Budakeszi, Budakeszi Temető

Sírhelye létrjejött az online temetőben

2013. november 05., kedd 11:00

Jelenleg nincs virág az elhunyt online sírján.

Nem ég egyetlen mécses sem az elhunytért.

Még nem írt senki megemlékezést az elhunytról.

Képgaléria
Videó
Még nincs videó feltöltve.