Tony Curtis
1925 - 2010
Egy tragikus pillanat megölte szívedet,
melyben nem volt más csak jóság és szeretet.
85 éves korában meghalt Tony Curtis, magyar származású színészlegenda. Curtis Las Vegas-i otthonában hunyt el , szívroham következtében.
Tony Curtis Bernard Schwartz néven látta meg a napvilágot 1925. június 3.-án Bronxban, New Yrokban. Szülei Emanuel Schwartz és Helen Klein magyar származású zsidók voltak, akik Magyarországról, Mátészalkáról New Yorkba emigráltak és három fiúk született : Bernard, Julius és Robert. Közülük Tony volt a legidősebb és 5 vagy 6 éves koráig a magyar volt az egyetlen nyelv, amelyet beszélt.
Emanuel szabó volt és a család a bolt hátuljában lakott. Édesanyja részt vett You Bet Your Life című műsorban, illetve Tony azt nyilatkozta, hogy Helen megütötte és agresszív volt, mint kiderült azért, mert skizofréniás volt, mely ahoz vezett, hogy Robert intézetbe került.
Amikor Tony 8 éves volt, akkor ő és Julius árvaházba került egy hónapra, mert szülők nem tudták ellátni őket, nem volt mit enniük. 4 évvel késöbb Julius meghalt. Curtis pedig csatlakozott a szomszédos bandához, melyben kiskorú bűnözők voltak.
11 éves korában egy kedves szomszéd megmentette a bűnőző élettől és elküldte őt egy Boy Scout camp-be, ahol képes volt saját erjéből élni, dolgozni. Ezt követően Seward Park High School-ba járt, ahol először 16 évesen került színpad közelébe.Lánya a híres Jamie Lee Curtis.

Született

Bronx, New York, 1925. június 03., szerda

Elhunyt

2010. szeptember 29., szerda

Hol nyugszik

Henderson, Palm Boulder Highway Cemetery

Sírhelye létrjejött az online temetőben

2013. október 01., kedd 09:41

Jelenleg nincs virág az elhunyt online sírján.

Nem ég egyetlen mécses sem az elhunytért.

Még nem írt senki megemlékezést az elhunytról.

Képgaléria
Videó
Még nincs videó feltöltve.