Albert Flórián
1941 - 2011
"Én már pihenek
Utamnak végére értem."
70 éves korában elhunyt Albert Flórián, a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdása.
Albert Flórián 1941. szeptember 15-én, egy népes család hatodik gyerekként Hercegszántón született. Édesanyja korán elhunyt, nevelését nagyszülei vállalták. Bár nehéz anyagi körülmények között éltek, szerette a vidéki életet, a lovakat, de a legjobban a focit.
Egy toborzón tűnt fel, 1952-ben került Budapestre, az akkor Kinizsi nevet viselő Ferencvároshoz, az egyetlen klubhoz, amelyben játszott, és amelyhez aktív pályafutását befejezve is hű maradt.
"Rendkívül szerény volt, rokonszenves a csapattársak számára is. Tisztelettudó, jó magatartású, jó modorú, intelligens fiatalember volt a magánéletben éppúgy, mint a pályán. Nem rúgott meg ellenfelet. Amellett hihetetlen, bámulatos cselezőkészsége volt, ami kivételes adottság, olyan, amit nem lehet megmagyarázni. Baróti így könnyen és gyorsan megtalálhatta a nagy hármast, Göröcs, Albert, Tichy személyében. A külföld is fölfigyelt erre a csodálatos mozgástechnikára és gólérzékenységre. 67-ben megérdemelten ítélték neki oda az Aranylabdát." (Szepesi György)

Született

Hercegszántó, 1941. szeptember 15., hétfő

Elhunyt

2011. október 31., hétfő

Hol nyugszik

Budapest III. kerület, Óbudai temető

Sírhelye létrjejött az online temetőben

2013. október 01., kedd 10:17

Jelenleg nincs virág az elhunyt online sírján.

Nem ég egyetlen mécses sem az elhunytért.

Még nem írt senki megemlékezést az elhunytról.

Képgaléria
Videó
Még nincs videó feltöltve.