Bubik István
1958 - 2010
„Az élet elmúlik, de az emlékek élnek,
S amíg élünk, őrizzük őket.”
2004. november 28-án meghalt Bubik István Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész.
Bubik István 1958. május 19.-én született Budapesten.
Középiskolai tanulmányait az esztergomi ferences gimnáziumban végezte. 1981-ben szerzett színészdiplomát, majd friss diplomásként a Nemzeti Színházhoz szerződött. A rendszerváltás hajnalán szűk egy évre Londonba utazott, mondván gondolkodni akar addigi életéről, munkájáról, életben betöltött szerepéről. Ezalatt a színészmesterséget szándékosan mellőzve rakodómunkásként dolgozott[forrás?]. Hazatérve a Művész Színház társulatához csatlakozott és itt is maradt egészen annak megszűnéséig. Ezt követően rövid ideig a Thália Színháznál, a Thália Társaságnál, majd a Kelemen László Színkörnél dolgozott, míg végül 2000-ben az Új Színházhoz szerződött, melyet színésztársaival, Eperjes Károllyal és Gáspár Sándorral hozott létre.
Emlékezetes alakításai közé tartozik a Szinetár Miklós rendezte Tartuffe címszerepe a Várszínházban, a Kis Csaba által rendezett Othelló Jágója az Új Színházban, későbbi szerepei közül pedig a Szentivánéji álom takácsa, Tompor (Zuboly neve a Nádasdy Ádám-féle fordításban). Emellett többek között a Forrest Gump című filmben ő adta Tom Hanks hangját. A tévénézők a Nyolc évszak című televíziós sorozatból ismerhették meg a nyolcvanas években.
Felesége Rémi Tünde néptáncos. Egy közös gyermekük született: Réka Hajnalka. Egy másik kapcsolatából szintén van egy lánya, Kincső.
2004 novemberében Szolnokról hazafelé jövet autóbalesetben vesztette életét.
Halála után Esztergomban utcát neveztek el róla.

Született

Budapest, 1958. május 19., hétfő

Elhunyt

2010. november 28., vasárnap

Hol nyugszik

Budapest XII. kerület, Farkasréti temető

Sírhelye létrjejött az online temetőben

2013. október 11., péntek 03:14

Jelenleg nincs virág az elhunyt online sírján.

Nem ég egyetlen mécses sem az elhunytért.

Még nem írt senki megemlékezést az elhunytról.

Képgaléria
Videó
Még nincs videó feltöltve.